Croatian (Croatia)
Croatian (Croatia)
Ivan Čorić

O nama

Adriavisions je mala tvrtka bazirana u Zadru, specijalizirana za fotografiranje. Iza nas je više od desetlječa iskustva u hvatanju nezaboravnih kadrova duž Jadranske obale, a i šire. Ako trebate neke od naših usluga slobodno nas kontaktirajte da vam složimo ponudu koja će najviše odgovarati vašim potrebama.

O meni - Ivan Čorić

Ja sam Ivan Čorić i aktivno se bavim fotografijom od 2007. godine kada sam kupio svoj prvi dSLR fotoaparat. Većina mojih fotografskih radova povezana je sa mojim rodnim gradom Zadrom, koji je ostao moja prva inspiracija za stvaralaštvo. More i planinski krajolici, sunčane atmosfere i ranojutarnji kadrovi, nit su koja me vodi u ostvarenju mojih fotografskih vizija.


Planinarenje po Velebitu mi je otvorilo nove perspektive i potaknulo želju za fotografiranjem osebujnih planinskih krajolika. Osim pejzaža, zanimaju me i arhitektonski izričaji koji su povezani s povijesno-kulturološkom pozadinom koja nam priča osobnu priču o svakoj građevini.


Od 2016. Godine aktivno se bavim i fotografiranjem i snimanjem iz zraka, te imam registrirani dron i položene ispite za sve tri kategorije dronova A1, A2, A3.


Moje fotografije možete pronaći na raznim internetskim fotogalerijama, a objavljene su i na mnogim domaćim i stranim web portalima, uključujući bing.com, cnn.com, theguardian.com, nationalgeographic.com, jutarnji.hr, Dailymail.co.uk, 057info.hr, gradimozadar.hr, egradnja.hr, zadarski.hr, antenazadar.hr, eZadar.hr i dr. Također sam sudjelovao u nekoliko skupnih izložbi, među kojima su "Hrvatski svjetionici" 2013. u Dublinu, "Najbolje planinarske fotografije" 2010. u Fotoklubu Split, "Planinarska fotografija" 2008. u Konzervatorskoj galeriji u Splitu, "Život grada"

u Gradskoj knjižnici Zadar, "Dalmatinski koluri" u Dubrovniku te izložbe udruge Fotograd u Zagrebu i Zadru.


Moja prva samostalna izložba "Između kopna i mora '', na kojoj je predstavljeno dvadeset uradaka, održana je 2009. godine u Bunarima u Šibeniku. Druga samostalna izložba održana je 2013. godine u Novigradu i Zadru.

Od foto i video opreme koristim Pentax i Sony fotoaparate s izmjenjivim objektivima, DJI dronove za snimanje iz zraka te GoPro za ekstremne kadrove.


Početkom 2016. godine pokrenuo sam komercijalni projekt www.adriavsions.hr za fotografiranje nekretnina (apartmani, kuće, hoteli, restorani), pejzaža, događaja i snimanje promo videa. Ako vam trebaju usluge fotografiranja i snimanja, slobodno me kontaktirajte.

Kontakt

Nazovite me ili pošaljite poruku...